Крихмайр с втора титла от Световното първенство в Кортина

Австриецът Винсент Крихмайр спечели втора титла от Световното първенство по алпийски ски в Кортина д'Ампецо, след като бе най-бърз в спускането, което се проведе днес в италианския курорт. В четвъртък 29-годишният Крихмайр триумфира в Супер-Г, а днес подчерта добрата си форма като спечели и в другата скоростна дисциплина.

Винсент Крихмайр.

Крихмайр тръгна с първи стартов номер и наложи темпо, на което не успя да отговори нито един от другите 41 участници. Австриецът даде време от 1 минута 37.79 секунди, а германецът Андреас Зандер с втори стартов номер остана само на една стотна от него, с което си заслужи сребърния медал. На трето място се нареди лидерът в спускането в Световната купа през този сезон Беат Фойц от Швейцария, който бе с 18 стотни по-бавен от победителя. Топ 6 допълниха Марко Одермат (Швейцария), Доминик Парис (Италия) и Кристоф Инерхофер (Италия).

По този начин Крихмайр спечели първите две дисциплини на Световното първенство, след като преди това нямаше нито една световна титла в кариерата си. Шампионатът на планетата продължава с алпийските комбинации при мъжете и жените, които ще се проведат утре. /БГНЕС