Крис Фрум и Герант Томас пропускат Тур дьо Франс

Бившият шампиони на Тур дьо Франс Крис Фрум и Герант Томас няма да участват в тазгодишното издание на надпреварата, след като ръководството на техния отбор Инеос избра Еган Бернал да бъде водещият колоездач на тима за Тура.

Томас и Фрум са печелили титлата от Тур дьо Франс.

23-годишният Бернал спечели титлата от най-престижното състезание в света на колоезденето миналата година и сега ще защитава трофея си, докато шампионът от 2018 година Томас ще получи своя шанс в Джиро Д'Италия. От своя страна Фрум, който е четирикратен шампион на Тура, ще бъде водещ колоездач на Инеос във Вуелта а Еспаня.

"Горд съм, че в отбора разполагаме с няколко настоящи и сигурен съм бъдещи шампиони от Големите турове. Да изберем точния водач с точния отбор зад него за всяко състезание е изключително важно и ние анализирахме всичката скорошна информация, за да оптимизираме представянето си в следващите месеци", коментира босът на Инеос сър Дейв Брейлсфорд.

В отбора на Инеос за Тур дьо Франс попада и миналогодишният победител в Джирото Ричард Карапас. Тур дьо Франс 2020 започва на 29 август в Ница и ще продължи до 20 септември. Джирото ще се проведе в периода 3 октомври - 25 октомври, а Вуелтата - от 20 октомври до 8 ноември. /БГНЕС