Крис Хемсуърт: Мартин Скорсезе и Куентин Тарантино са мои герои, но те не са ми фенове

Крис Хемсуърт отговори на критиките към филмите на Marvel, отправени от легендарните режисьори Мартин Скорсезе и Куентин Тарантино. Скорсезе изрази опасенията си относно вредното им въздействие върху киновъзприятието, а Тарантино заяви, че Marvel не е в състояние да създаде истински филмови звезди. "Това е супер депресиращо", каза Хемсуърт.


"Ето двама от моите герои, с които няма да работя. Предполагам, че те не са ми фенове", каза Крис Хемсуърт пред GQ. Все пак роденият в Австралия актьор вярва, че филмите на Marvel са изиграли съществена роля в индустрията. "Благодарен съм, че съм бил част от нещо, което е задържало хората в кината. Сега, дали тези филми са били в ущърб на други филми, не знам", каза той.

„Между другото, те са все още мои герои и на драго сърце бих работил с тях“, допълни Крис.

След това Крис Хемсуърт подчерта, че най-суровите му критици не са професионални рецензенти, а собствените му деца. "Това са осемгодишни деца, които критикуват моите филми", обяснява актьорът. "Еднакво се разплаквам и смея на това."

Той също така призна, че критиките към последното предложение на Marvel - "Тор: Любов и гръмотевици" - не са съвсем неоснователни. Въпреки че филмът имаше финансов успех, печелейки 760 млн. долара в световния боксофис, много фенове бяха недоволни от творческата режисура на Тайка Уайтити. "Мисля, че просто се забавлявахме прекалено много. Просто стана прекалено глупаво", казва Крис Хемсуърт.

Въпреки че Крис Хемсуърт няма договор за повече проекти на Marvel, той е отворен да се завърне при подходяща творческа възможност.

Последните предложения на Marvel са донякъде разочароващи. Докато „Черната пантера: Уаканда завинаги" постигна голям успех в боксофиса и спечели номинация за "Оскар" за Анджела Басет, новият "Ант-Мен" се сблъска с едни от най-тежките отзиви във франчайза за супергерои и се представи значително по-слабо, като спечели едва 476 милиона долара.

Крис Хемсуърт ще се снима в „Евакуация 2“, чиято премиера е насрочена за 16 юни по Netflix. Обявен като екшън трилър, филмът е режисиран от Сам Харгрейв по сценарий на Джо Русо. Историята започва девет месеца след като Тайлър Рейк е смятан за мъртъв. Когато по чудо се завръща, Тайлър е натоварен със задачата да спаси от затвора семейството на безмилостен грузински гангстер.

Крис Хемсуърт има няколко проекта, по които ще работи през 2024 г. Първият е постапокалиптичният екшън „Furiosa“ на режисьора Джордж Милър. Филмът служи като спин-оф и предистория на "Лудият Макс: Пътят на яростта" от 2015 г. Аня Тейлър-Джой е начело на актьорския състав в ролята на главната героиня. В поддържащи роли се появяват Том Бърк, Нейтън Джоунс, Ангъс Сампсън и Куадън Бейлс.

Крис Хемсуърт ще даде гласа си и на Оптимус Прайм в "Трансформърс 1" от 2024 г. Историята ще се фокусира върху взаимоотношенията между Оптимус Прайм и Мегатрон и ще се развива на Кибертрон - общата родна планета на Аутоботите и Десептиконите. В актьорския състав влизат още Скарлет Йохансон, Джон Хам, Брайън Тайри Хенри, Кийгън-Майкъл Кий и Лорънс Фишбърн. /БГНЕС