Крис Прат ще играе главната роля в римейка на "Денят, в който Земята спря"

Очевидно Земята става наистина добра в това да стои неподвижно. Поне така изглежда според източници на "Giant Freakin Robot", които съобщават, че 20th Century Studios отново прави римейк на научнофантастичната класика от 1951 г. "Денят, в който Земята спря". Този път Крис Прат ще бъде в главната роля на Клаату - извънземното, което пристига на Земята със страшно предупреждение за човечеството.


Римейкът би трябвало да даде възможност на Крис Прат да работи извън зоната си на комфорт. Работата му във франчайзите "Джурасик свят" и "Пазители на галактиката" на Marvel може и да го е превърнала в екшън звезда, но - освен ако новият римейк не се различава драстично от предишните превъплъщения - "Денят, в който Земята спря" никога не е бил екшън филм.

Крис Прат е подписал договор за ролята на извънземното Клаату в новия римейк на "Денят, в който Земята спря".

Както в оригиналния филм, така и в римейка от 2008 г., сюжетът разказва историята на извънземно, което се опитва да научи повече за човечеството. В оригинала Клаату предупреждава, че човечеството тревожи останалата част от галактиката заради нарастващите си агресивни наклонности, докато в римейка извънземното иска да ни спаси от екологично самоунищожение.

С други думи, Клаату не е роля, която се поддава добре на изпълнените с шегички лекомислия, с които е известен Крис Прат.

Оригиналът

С участието на покойния Майкъл Рени в ролята на Клаату, оригиналният "Денят, в който Земята спря" остава един от най-влиятелните научнофантастични филми в киното. Подобно на много от най-добрите научнофантастични филми, той е замислен като нещо повече от начин да се разпали детското въображение. Създадена в началото на Студената война, продукцията предизвиква зрителите да погледнат отвъд националната идентичност и да разгледат глобалната цена на безкрайната враждебност. /БГНЕС