Крис Прат ще озвучи котарака Гарфийлд

Американският актьор Крис Прат ще озвучи обичащия лазанята и мразещия понеделниците котарак в нов анимационен филм, съобщи The Hollywood Reporter.

Предстоящата продукция ще бъде базирана на комиксите на Джим Дейвис, които са публикувани за първи път през 1978 година.

Според изданието проектът се продуцира от Андрю Косов и Бродерик Джонсън, които преди това са работили по комедийния филм Reckless Races (2005), а сценарият е написан от номинирания за „Оскар“ Дейвид Рейнолдс (Finding Nemo, 2003).

Режисьор е Марк Диндъл, който създава известни анимационни филми като "Котките не танцуват" (1997) и "Приключенията на императора".

Датата на премиерата на новата анимация все още не е обявена.

Преди това историята на мързеливата рижа котка е била разказвана многократно в киното. През 1988 г. излиза анимационният сериал "Гарфийлд и приятели", чийто последен сезон е през 1994 г.

През 2004 г. се състоя премиерата на пълнометражния игрален филм "Гарфийлд", а две години по-късно и на неговото продължение. В английските версии котката е озвучавана от Бил Мъри.

Крис Прат е познат на зрителите с ролята си на Star-Lord в блокбъстъра на Marvel "Пазители на галактиката", както и с участието си в двата филма „Джурасик свят”./БГНЕС