Крис Рок спечели от шамара на Уил Смит

Уил Смит беше осъден от организаторите на наградите „Оскар” за това, че е ударил на сцената Крис Рок.

В понеделник той се извини, като нарече насилието "непростимо и разрушително".

Инцидентът в неделя вечерта се случи точно преди Смит да получи "Оскар" за най-добър актьор, докато комикът Рок беше на сцената, за да връчи наградата за най-добър документален филм.

Той се пошегува с бръснатата глава на съпругата на актьора Джада Пинкет Смит, която е резултат от заболяването алопеция, причиняващо косопад.

Рок все още не е коментирал публично случилото се на Оскарите или извинението на Смит.

Съобщава се обаче, че стойността и продажбите на билетите за предстоящите му комедийни шоута са се покачили рязко в резултат на скандала в неделя.

Един от сайтовете за продажба на билети за събития на живо, TickPick, заяви в понеделник, че предишната вечер е продал повече билети, отколкото през последния месец.

Говорител на компанията заяви пред CBS, че цените за предстоящото шоу на Рок в сряда в Бостън са се повишили от 46 долара на 411 долара.

Повече от половината от всички продажби на билети за турнето на Рок - което беше пуснато в продажба преди месец - са станали след инцидента на Оскарите. По-голямата част - 88 % - от продажбите на билети за концертите на Рок на уебсайта през последната седмица са дошли след инцидента.

Малко след удара на сцената Смит спечели първия си "Оскар" за ролята си на Ричард Уилям, бащата на тенис звездите Винъс и Серена Уилямс.

Смит спомена Уилямс в сълзливата си реч при приемането на наградата, като го нарече "яростен защитник на семейството си".

В понеделник самият Уилямс осъди Смит и изрази учудване, че инцидентът се е случил. "Не знаем всички подробности за случилото се", каза той пред NBC. "Но не одобряваме това, че някой удря друг, освен ако не е при самозащита"./БГНЕС, Би Би Си