Крисчън Бейл променя вярата си и се покръства заради любов към сръбкиня

Известният холивудски актьор Крисчън Бейл промени вярата си и прие православието, след като се ожени за модела от сръбски произход Сандра Блажич.


Медиите усилено писаха как майката и сестрата на Крисчън са били против тази връзка, което не накарало актьора да се откаже от любовта. Освен това той прекъснал контактите си с майка си и сестра си и твърдо решил децата му също да знаят сръбски език, съобщава "N portal".

Сандра Блажич е с четири години по-голяма от Крисчън и семейството й имигрира в Америка от тогавашна Югославия през 60-те години на миналия век.

„Всичко в живота си дължа на нея. Тя е специална и силна жена“, каза Бейл в интервю.

Историята за срещата на актьора и съпругата му прилича на сценарий от холивудска романтична комедия.

Ментор на Крисчън след пристигането му в Холивуд била Уинона Райдър, която му помогнала да получи роля във филма от 1994 г. „Малки жени“, в който тя играе главната роля. Говори се, че Бейл се опитвал по всякакъв начин да съблазни Уинона, но тя отхвърлила ухажванията му и той намерил утеха в актрисата Саманта Матис. Въпреки това Уинона и Крисчън остават добри приятели, а в края на деветдесетте години на едно от партитата на Райдър Бейл се запознава с личната ѝ асистентка Сандра Блажич, която помагала на Уинона на снимачната площадка на филма „Есен в Ню Йорк“.

Сандра и Крисчън имат две деца, дъщеря Емелин и син Джоузеф. /БГНЕС