Кристъл Палас спря серията на Юнайтед с гол в добавеното време

Кристъл Палас спря серията на Манчестър Юнайтед от девет поредни победи във всички турнири. Отложеният мач от седмия кръг между двата състава завърши 1:1, а изравнителното попадение за домакините от Лондон падна в добавеното време. "Червените дяволи" имаха тоталното превъзходство, но един пряк свободен удар в последната минути го лиши от успеха. Трите точки щяха да ги пратят на второто място в класирането на Висшата лига.

Мачът се развиваше по план, а Манчестър Юнайтед изигра много силно първо полувреме, след което водеше с 1:0. Голът вкара Бруно Фернандеш, който в 43-ата минута получи отлична асистенция от Кристиан Ериксен и оставен непокрит в наказателното поле, португалецът имаше достатъчно време да насочи топката във вратата.

В 67-ата минута Едуард имаше претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена, а в последствие се видя, че нарушение срещу нападателя на Палас не е имало. В 72-ата и гостите изразиха претенции за наказателен удар, след като Крис Ричардс накара МакТомини да се строполи в наказателното поле, но бялата точка отново не бе посочена.

Невероятна възможност за изравняване на резултата за Палас се откри четвърт час преди края, но отново Давид де Хеа се намеси впечатляващо и решаващи за Юнайтед. Домакините определено вдигнаха темпото и в последните минути гостите трябваше да се отбраняват. Палас нанесе своя удар в 91-ата минута. Голмайстор за домакините стана Майкъл Олиз след феноменално изпълнение на пряк свободен удар, който не остави шансове на Де Хеа.

За манчестърци имаше още една лоша новина, след като Каземиро получи петия си жълт картон и ще пропусне ключовия сблъсък срещу Арсенал през идния уикенд. Юнайтед е с 39 точки и на третото място в класирането, докато Палас са на 12-ата позиция. /БГНЕС