Кристен Бел лекува депресията с халюциногенни гъби

Звездата от „Клюкарката“ и „Вероника Марс“ Кристен Бел, която се бори с депресията и тревожността от младини, наскоро призна в интервю за Self, че не винаги е била психически стабилна по време на пандемията.

Сега звездата разкри, че след като е прочела книгата на Майкъл Полан "Как да променим ума си", е взела радикалното решение да опита халюциногенни гъби, за да подобри психичното си здраве. Тя твърди, че те са "по-лечебни от всичко друго".

„Много съм щастлива, че съм омъжена за бивш наркоман“, пошегува се Бел, имайки предвид съпруга си Дакс Шепърд, който наскоро разкри, че е отново чист след рецидив, след като през септември бе пристрастен към болкоуспокояващи.

„Той не само знаеше откъде да взема гъбите... Но и ми намери тези качествени, органични гъби", каза тя.

Бел също разкри в подкаст, че е опитала гъбите за първи път на рождения си ден миналата година, а Шепърд е бил до нея. Тя заяви, че не е планирала да се забавлява, а просто е искала да "разбере какво е усещането да ядеш халюциногенни гъби".

„Отделих се от тялото си, което ми донесе много добри неща в живота ми, което ме преведе през щастие и болка, упражнения и мързел. Не можех да спра да докосвам краката си и да им казвам колко силни и елегантни са“, каза тя и добави, че в тези моменти е била „влюбена в собственото си тяло“. /БГНЕС