Кристен Стюарт: "Здрач" беше тийнейджърски филм, успехът му бе шок

Кристен Стюарт никога не е мислела, че ще бъде заснето продължение на "Здрач".

32-годишната актриса се изстреля към световната слава в ролята на Бела Суон в печелившата филмова поредица, но признава, че никога не е очаквала първият филм да потръгне по начина, по който го направи.

Тя каза в подкаста "Jess Cagle": "Винаги искам да напомням на хората, че първият филм "Twilight" беше технически независим, без да го омаловажавам или да казвам, че е нищо! Ние просто не знаехме какво ще стане. И беше нещо като странен, леко маргинален тийнейджърски филм. Не мислех, че всички ще приемат това. Не мислех дори, че ще направим продължение".

Въпреки успеха на филмите "Здрач", Кристен все още обича да участва в "по-малки" проекти.

Тя обяснява: "След всички неща около "Здрач" - от дълго време вече се занимавах с някакви странични, по-малки, подобни на "Сънданс" филми и определено това е мястото, където обичам да бъда. Продължих да се занимавам с това междувременно и след това. Стремя се да се дистанцирам от "Здрач", търся нещо ново. Но признавам, че именно това беше филмът, който просто се появи от съвсем нищото, не можех да повярвам в успеха му и мисля, че тогава с него извадих голям късмет"./БГНЕС