Кристиан Добрев: Колективът в Славия е на много високо ниво

Колективът в Славия е на много високо ниво. Това заяви на пресконференция в Пресклуб България играчът на „белите“ Кристиан Добрев, който бе избран за Футболист на 9-ия кръг в Първа лига, предаде репортер на БГНЕС. Добрев бе отличен сред колегите си за двете попадения във вратата на Локомотив София при успеха с 2:1 на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата.

Благодаря на хората, които са гласували за мен. Наистина много важни два гола за нашия отбор, важни три точки. Със сигурност не започнахме по най-добрия начин мача, но се радвам, че допринесох за успеха, и продължаваме по същия начин. Така е, да. Преди една година нещата се стекоха така, че трябваше да разтрогна с Ботев по взаимно съгласие. Веднага първият ми избор беше Славия именно защото се работи много с млади футболисти. Не бях в най-добрата си форма, когато дойдох, но мисля, че след една година се адаптирах, почнах да играя и се надявам да грабвам все повече шансовете си“, започна той.

Кристиан Добрев.

Добрев сподели, че опитните играчи в редиците на „белите“ помагат на по-младите и колективът е на много високо ниво. „Да, колективът в Славия е на много високо ниво. Нормално е, след като сме повече българи да се разбираме по-добре. Има и опитни, и неопитни, опитните помагат на младите и, като цяло, хората са много готини и няма никакво напрежение. За момента моята цел е да започна да играя в Славия редовно, да се утвърдя като титуляр и след време ще мислим за трансфери в чужбина, но за момента мисля, че бих играл само в Славия, защото беше клубът, който ми даде шанс, когато бях най-долу“, коментира още атакуващият футболист относно евентуален трансфер в друг български клуб или в чужбина.

Със сигурност не изиграхме мача, по който искахме, играхме по-плахо, не задържахме топката. Не искам да коментирам съдийски грешки, но фаулът на Турицов според мен си беше чист червен картон. Ако този червен картон се даде, мачът отива в съвсем различна посока, но ЦСКА просто ни надиграха второто полувреме и се възползваха от грешките ни“, допълни той по отношение на загубата от ЦСКА с 0:2 като гост в последния кръг на първенството.

В Португалия всички бяха на много по-високо ниво технически, тактически и физически, разликата е много голяма. Когато отидох там, аз си сверих часовника. Хората там са повече отдадени на футбола, всичко е направено така, че да станеш професионален футболист и си зависи от теб. Лично аз нямах проблеми с тренировките, най-трудно беше да се справиш психически със самотата. Тренировките наистина са по-тежки, но ако ти си отдаден всеки един час на футбола и мислиш само за това, и животът ти е настроен за това, не бива да имаше проблеми с натоварването. Първият месец и на мен ми беше много трудно да свикна с тренировките, но след като свикнах, нямах проблеми“, сподели още Добрев относно престоя си в Порто в Португалия и продължи:

Наистина по-опитните дават съвети, помагат на по-малките, най-важното е да му помагаш, а не да му се караш и да му натякваш постоянно, че прави грешки. Който трябва, слушам“, завърши той с усмивка. За Славия предстои домакинство на Берое в събота, 17 септември, от 19:45 часа. /БГНЕС