Кристиан Ериксен подписа с Брентфорд до края на сезона

Кристиан Ериксен се присъедини към Брентфорд със свободен трансфер само седем месеца, след като получи сърдечен удар на Евро 2020.

Ериксен се присъедини към клуба от западен Лондон с договор за шест месеца и ще се събере със съотборниците си в националния отбор Кристиан Норгор и Матиас Йенсен, както и с бившия си треньор на Дания до 17 г. Томас Франк. 29-годишният футболист напусна Интер миналия месец, тъй като правилникът на Серия А не позволява на играчи, които имат имплантируем кардиовертер-дефибрилатор (ИКД) да играят в първенството.

Кристиан Ериксен.

Той ще стане първият играч във Висшата лига с подобен пейсмейкър. Ериксен тренираше с бившия си клуб Аякс миналата седмица, за да се подготви за завръщане към състезателния футбол. „Очаквам с нетърпение да работя отново с Кристиан. Измина време, откакто го водих за последно, и оттогава се случиха много неща. Кристиан бе на 16 по онова време и се превърна в един от най-добрите полузащитници, играли някога във Висшата лига. Той спечели и трофеи в Европа и се превърна в звездата на датския национален отбор. Възползвахме се от невероятна възможност да привлечем играч от световна класа в Брентфорд“, започна мениджърът на Брентфорд Томас Франк за клубния сайт.

"Той не е тренирал с отбор от седем месеца, но свърши сам много работа. Той е здрав, но ще се нуждаем от време, преди да бъде готов за мачове, и очаквам с нетърпение да го видя да работи с играчите и щаба, за да се върне на най-високо ниво. Във върхова форма, Кристиан има способността да диктува футболни мачове. Той може да намира правилните пасове и е голова заплаха. Той също притежава страхотно центриране, както от корнери, така и от преки свободни удари. Той е играч, който можеш да намериш с топката и ще намери решение на проблема, който стои пред него. Кристиан ще донесе опит от най-високо ниво в клуба. Очаквам да има влияние в съблекалнята и на тренировъчното игрище“, добави наставникът на „пчеличките“.

Ериксен прекара шест години и половина в Тотнъм, преди да напусне в посока Интер през 2020. /БГНЕС