Кристиан Ериксен с гол при завръщането си за Дания

Халфът Кристиан Ериксен направи мечтано завръщане за националния отбор на Дания, след като се разписа още с първото си докосване в контролната среща с Нидерландия. Ериксен не бе играл за родината си от Евро 2020 миналото лято, когато получи сърдечен арест на терена по време на двубоя с Финландия.

На "Йохан Кройф Арена" в Амстердам миналата вечер Ериксен се появи в игра на почивката и няколко минути след това вкара гол, но това не бе достатъчно за "червения динамит" да избегне загубата с 2:4. Домакините вкараха три гола още през първото полувреме чрез Стивън Бергвайн, Нейтън Аке и Мемфис Депай от дузпа, а Ян Вестергор се разписа в 20-та минута за Дания. Ериксен намали изоставането на своите на само един гол, но в 71-та минута Бергвайн оформи крайното 4:2 в полза на "оранжевите".

В друга контролна среща между финалисти на Мондиал 2022 Англия победи Швейцария с 2:1 на "Уембли". Брийл Емболо изведе "кръстоносците" напред в 22-та минута, но домакините стигнаха до пълен обрат с голове на Люк Шоу и Хари Кейн от дузпа. С това попадения Кейн се изравни с Боби Чарлстън във вечната голмайсторска листа на Англия (49 гола) и пред него вече е единствено Уейн Рууни (53).

Други резултати от контролни срещи:

Германия - Израел 2:0

Испания - Албания 2:1

Ирландия - Белгия 2:2

Финландия - Исландия 1:1. /БГНЕС