Кристиан Вигенин: Парламентът е изчерпан, агонията му трябва да свърши

„Това, което се случи днес е още едно доказателство за неспособността на това мнозинство и управляващите партии да гарантират нормалната работа на парламента и адекватно управление на страната“.

Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и депутат от „БСП за България“ Кристиан Вигенин, предаде репортер на БГНЕС.

Според Вигенин неразбираеми са днешните упреци от страната на управляващите, че опозицията се държи безотговорно, проваляйки заседанията на законодателния орган с отказа да участва в сутрешната регистрация.

„Парламентът е изчерпан и днес видяхме още едно доказателство за това“, смята Вигенин.

„Нашата позиция за неучастие в регистрацията не е нова. Ние сме последователни, това е принципна позиция, която не смятаме да променим. Обвиненията, че БСП е безотговорна са неадекватни. Ние не веднъж предупреждавахме, че тази агония трябва да приключи. За нас безотговорно би било ако участваме в поддържането на тази агония“, заяви още той.

Вигенин увери, че и занапред депутатите от левицата няма да участват в регистрацията и подчерта, че те ще изразят отношението по законопроекта за бюджета догодина, когато влезе за обсъждане в пленарна зала. /БГНЕС