Кристиано Роналдо бе оправдан по обвиненията в изнасилване

Обвиненията срещу суперзвездата Кристиано Роналдо в сексуално посегателство отпадат и той няма да бъде съден, стана ясно от съобщение на окръжната прокуратура в Кларк Каунти, Невада /САЩ/. Припомняме, че властите в страната започнаха разследване срещу нападателя на Ювентус във връзка с обвиненията на американката Катрин Майорга, с която той е имал сексуален контакт през юни 2009 г. в Лас Вегас.

През септември миналата година Майорга обвини Роналдо в изнасилване, но на базата на представената информация това не бе доказано. Тя твърди, че е подала анонимно оплакване в полицията същата вечер, когато е била с Роналдо. Година по-късно сключва споразумение с португалеца срещу 375 000 долара, за да оттегли обвиненията и да си мълчи. Майорга заявява, че е била принудена да подпише този документ.

„Въз основа на представената до момента информация, твърденията за извършено сексуално посегателство от Кристиано Роналдо не могат да бъдат доказани и срещу него няма да бъдат повдигнати никакви обвинения", гласи съобщението от властите в САЩ.

Самият футболист многократно отрече да е извършвал подобно престъпление и нямаше съмнение, че ще бъде оправдан. /БГНЕС