Кристоферсен спечели в Словения, Хиршер ще почака още за Големия глобус

Хенрик Кристоферсен записа трети пореден успех в гигантския слалом след победите на Световното първенство в Оре и Световната купа в Банско.

Норвежецът Хенрик Кристоферсен спечели гигантския слалом в Кранска Гора, кръг от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. 24-годишният норвежец отново демонстрира отличната си форма в тази дисциплина, след като миналия месец спечели световната титла в Оре, а след това бе номер 1 и в Банско.

В словенския курорт Кранска Гора Кристоферсен даде сериозна заявка за успеха още в първия манш, когато остави на 67 стотни зад себе си своя сънародник Расмус Виндингщад. Лидерът в генералното класиране Марсел Хиршер не бе в топ форма и даде шесто време в първия манш. Във втората част на състезанието Кристоферсен кара солидно и успя да запази преднината си пред Виндингщад, който в крайна сметка завърши втори, на 24 стотни от победителя. На почетната стълбичка се качи и Марко Одермат от Швейцария.

Хиршер от своя страна не успя да си осигури още днес Големия кристален глобус за осми път в кариерата си, като австриецът имаше нужда да спечели поне 10 точки повече от втория в генералното класиране Алекси Пинтуро, но французинът завърши на пето място, една позиция пред Хиршер. Австриецът ще може да триумфира в общото класиране още утре, когато ще се проведе слалома в Кранска Гора. Ако го стори, той ще изравни рекорда на Линдзи Вон от 20 кристални глобуса. /БГНЕС