Критикуват Никол Кидман заради снимките на сериал

Вълна от критики заля холивудската звезда Никол Кидман в Хонконг, след като тя пренебрегна строгите противоепидемични мерки в Китай, за да снима нов сериал, съобщи „Дейли Мейл“.

Въпреки подготвените ултра строги мерки, които ще бъдат наложени в следващите часове в страната, актрисата започна снимките на сериала на Amazon Prime Video, наречен Expats.

54-годишната актриса бе забелязана да се разхожда в града. Според здравните власти тя е трябвало да бъде карантинирана за 7 дни в хотела си, но от екипа й са издействали разрешително за премахване на задължителната карантина. В официално изявление на властите се казва, че Кидман е освободена от карантината заради „определена професионална работа“.

В изявлението се казва, че „конкретният случай е получил разрешение да пътува до Хонконг без необходимата и задължителна карантина, като се има предвид, че това е благоприятно за развитието на икономиката на Хонконг". За да се получи такова разрешение, освободените трябва да декларират, че ще спазват мерките за превенция на заболяванията, за да се сведат до минимум рисковете от предаване на COVID, както и ще избягват обществен контакт.

Премахването на карантината идва в момент, в който местните жители се готвят за ново, още по-строго затваряне в специалния административен район на Китай.

Сериалът, който Кидман снима, е базиран на роман за живота на емигранти. /БГНЕС