Критици и публика оцениха високо „Круела”

В мрежата се появиха първите отзиви на зрители и критици за новия филм на Дисни „Круела“ с Ема Стоун в ролята на младата злодейка Круела Де Вил, която мнозина познават добре от анимационния филм „101 далматинци“ и от блестящото изпълнение на Глен Клоуз.

Като цяло лентата, заснета от Крейг Гилеспи, получи положителни отзиви в различни сайтове, посветени на киното. Например на сайта IMDb филмът е оценен от критиката със 7,4 от 10 възможни точки.

В Rotten Tomatoes, „Круела” получи 73% одобрение от критиците и 97% от зрителите. Това е страхотен резултат, защото на тази платформа един филм се счита за успешен, ако получи над 60% одобрение.

Мнозина оцениха високо интересната сюжетна линия и страхотната актьорската игра на носителките на награди „Оскар” Ема Стоун и Ема Топмсън, които успяха да създадат Дисни версия на комедийната драма „Дяволът носи Прада”.

Действието се развива през 70-те години в Лондон, в разгара на пънк рок революцията. В центъра на събитията е младата измамница Естрела (Стоун). Тя иска да направи кариера в света на модата, но шефката й, влиятелната баронеса фон Хелман (Ема Томпсън), унищожава всичките й надежди. В резултат на това героинята на Стоун се превръща в смахнатата Круела де Вил, която търси отмъщение. /РИА Новости