Кръстаич: Не мисля, че има по-добри от тези момчета, ако знаете, дайте

"Когато няма резултати, има натиск. Липсва ни само резултати, особено срещу Черна гора и Литва. Сърбия има своите проблеми и слаби точки, които ние можем да използваме. Този млад отбор трябва да действа с повече енергия и да използва своите възможности. Моето желание е да победим. Важното е да си свършим работата. Надявам се България да запише най-добрият резултат", коментира националният селекционер Младен Кръстаич пред журналистите в Разград, където утре България посреща Сърбия в европейските квалификации. Сръбският специалист заяви, че иска победа от своите момчета.

"Не следя медиите преди нашите мачове, защото приемам някои неща емоционално. Не искам да коментирам ситуацията със съблекалнята. Очаква ни мач със Сърбия, за мен най-добрият отбор в групата, те имат своите слабости, които трябва да използваме с нашия млад и амбициозен отбор.

Нашият отбор е млад, имаме доста млади играчи. Не мисля, че има по-добри от тези момчета. Ако знаете, дайте. Освен Антон Недялков и Димо Кръстев, които са контузени, това е най-доброто. Тези играчи ще играят в националния отбор следващите десет години. Аз нося отговорността.

Защо младите не играят в клубовете си, а имат качества, е въпрос към другиго. Не към мен. Ние нямаме футболисти от водещите пет първенства. Само Илия Груев играе в топ първенство. Такава е ситуацията. Сезонът беше дълъг уморителен, някои играчи не са във форма, защото не са играли. Сърбия игра срещу Йордания с един състав, а утре ще са с друг. Ние не разполагаме с този лукс.

В подобни мачове играчите набират увереност. Има какво да загубим - точки, естествено. Играчите трябва да добият своя характер и да покажат това, което досега демонстрираха, с изключение на първото полувреме в Унгария. Клубовете да кажат защо някои млади играчи ги няма в отборите им. Това са най-добрите играчи на България, пак го казвам", каза сръбският специалист. /БГНЕС