Куартараро увеличи преднината си на върха след успех в Гран При на Германия

Действащият световен шампион Фабио Куартараро увеличи аванса си в генералното подреждане след убедително представяне, независимо че се чувствал зле, за да триумфира в Гран При на Германия в MotoGP. Пилотът на Ямаха доминира на пистата Заксенринг, като остави зад себе си на почетната стълбичка своя сънародник Йоан Зарко и австралиеца Джак Милър.

Фабио Куартараро.

Куартараро пое лидерството на първия завой от Франческо Баная, който стартира с полпозишън, и не погледна назад, но по-късно разкри, че се разболял през уикенда. „Изморен съм, бях болен в по-голямата част от уикенда и кашлях по време на състезанието, но съм супер щастлив“, каза той. Това бе третата победа на французина за сезона и втора поредна след успеха в Гран При на Каталуния в началото на юни.

Куартараро увеличи преднината си на върха в класирането на 34 точки пред испанеца Алейш Еспаргаро след 11-та етапна победа в кариерата на пилота на Ямаха. След половината изминал сезон, френският състезател остава в график за втора поредна световна титла.

Баная, който доминира в свободната тренировка, отпадна 27 обиколки преди края, което сложи и ефективен край на надеждите му да спечели титлата. За трети път в последните четири състезания в Кралския Клас италианецът не съумя да завърши. /БГНЕС