Кубрат и Тервел подгряха феновете за боксовата галавечер с открита тренировка

Звездите от предстоящата боксова галавечер на 30 март в "Арена София" проведоха открита тренировка сред руините на античния град Сердика, предаде репортер на БГНЕС. На Ларгото бе поставен своеобразен ринг, на който се качиха главните действащи лица от българска страна - братята Кубрат и Тервел Пулеви, техните съперници съответно Игор Шевадзуцкий и Роли Ламбърт, както и родните боксьори Кирил Русинов, Петър Драганов и Даниел Асенов, за когото това ще бъде дебют на професионалния ринг.


На мястото, на което се проведе демонстративната тренировка, редица граждани на столицата спряха да погледат заниманието, като някои от тях успяха и да си направят снимки с Кубрат и Тервел. Мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев разкри, че ще даде всички подробности около галавечерта, както и пълната програма за мачовете в събота, на утрешната пресконференция в хотел "Маринела".

Самият Кубрат говори пред медиите, като изрази мнение, че предстоящият му съперник от Украйна, който ще замести Махмуд Чар, не е по-лош от първоначалния му опонент на ринга. Припомняме, че Чар се оттегли заради травма на бицепса, като мачът за регулярната световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) се очаква да се проведе през септември.


"Избрахме това място, защото е историческо, емблематично за България. Много телевизии предават и в чужбина, за да можем да представим страната си, имаме богата история, с която да се гордеем. Можехме да изберем всеки един мол, но това е емблематично място за българите", започна Кобрата относно Ларгото и продължи относно Шевадзуцкий: "Съперникът не е по-лош от Махмуд Чар, подобен стил, да не кажа, почти същия стил. Твърдо момче, здрав, идва за победа, преди един месец е имал мач, подготвен е. Виждате, че ние бяхме подготвени и реагирахме бързо за смяната на съперника. Очакват ни хубави мачове, ще бъде класно", каза още Кубрат, който потвърди, че въпреки контузията, Чар ще наблюдава на живо галавечерта. "Случва се, спорт е, особено бокс. И на мен се е случвало да имам контузии. Фиксиран е мач с Чар през септември, но не искам да давам подробности. Правя невъзможното да е в България".

Брат му Тервел коментира мача си с Роли Ламбърт за вакантната интерконтинентална титла в полутежка категория на WBA, като сподели, че се е подготвил за срещата с качествени спаринги. "Подготовката мина добре. Смятам, че съм добре подготвен, направихме хубави спаринги срещу стабилни спаринг партньори, някои от тях бяха идентични като противника ми, така че се чувствам добре подготвен. Когато идвахме насам с треньора му казах, че всеки един камък тук е на над 2000 години история. Нещо различно е, не да го направим в търговски център - направихме го тук, което има и различен заряд. Паралелът между бокса и историята има своето значение, защото всеки пише своята история. Надявам се, че повличаме крак за следващите поколения. Ние не сме вечни", каза Тервел.


"Много от боксьорите и треньорите ми казват, че много хора се запалват по залите и искат да се изявяват не само в олимпийския бокс, ами и в професионалния. За нас това е като малко признание", добави по-малкият от братята Пулеви. /БГНЕС