Кубрат Пулев: Имам още какво да дам на спорта

Имам още какво да дам на бокса и на спорта, заяви пред бТВ боксьорът Кубрат Пулев, който трябваше да даде своя отговор на поканата на Петър Москов от КОД да влезе в активната политика.

Пулев не отхвърли възможността да се кандидатира един ден за президент.

Специално на тях им казах, на хората, които ме поканиха, за което им благодаря, видели са в мое лице това, което мога, и моя капацитет. На моя етап ще продължа да давам готина енергия на българите и на боксовия свят. Имам още какво да дам на бокса и на спорта. Те са едни готини хора от цялата политическа прослойка са истински хора – имаше много коментари и критики, че ще ме използват, но не смятам, че това има резон – дори да има някой, който иска да ме използва – кой може да използва любовта? Аз не съм такъв човек, който може да допусне да бъде използван“, започна той.

Според Пулев много от политиците са подтикнати единствено от славата. „Естествено, това е много важно решение в моя живот, да премине човек от спорта в политиката. Аз съм човек, който цени, промотира България. В крайна сметка е важно кой какво прави – важно е ситуациите, пред които ни изправя животът. Виждате каква е политическата криза, тази криза е от поне 30 години. За съжаление, политиците не правят това, което трябва. И разговорите, които водих, не само с г-н Москов, с много политици съм имал контакти – всички разговори, останах с впечатлението, че не са подтикнати от интереса на българския народ, а от лични интереси – като славата, представяте ли си? Сами те са подтикнати и се борят за власт. Именно с г-н Москов направихме много разговори, говорихме три часа – имаме общи възгледи, и социалната политика, и за спорта, и като цяло за България – в крайна сметка всеки може да говори всичко, това го гледаме вече 30 години – важен е крайният резултат, хората продължават да са бедни, пенсионерите продължават да взимат по 300 лв“.

Ние можем да си говорим всичко, прехвърлят си топката, игри, интереси, а някои хора, на гърба на народа, на пенсионерите, си празнуват още преди 5-6 години първия милиард. Мен много пъти са ме канили в политиката, именно заради това да използват това име, за техен партиен интерес. До този момент няма как да вляза в подобно нещо. Благодаря на г-н Москов, че видя в мен такъв човек и може с името си да направи нещо – когато реша, ще направя собствена партия. Аз съм човек, който има всичко, който е преодолял себе си много пъти, имам абсолютно всичко, нямам нещо, което да не съм поискал да имам. Благодаря на Господ, едно такова влизане е риск и само минус за мен. Имам много приятели в политиката – не политиците да изпъкват, като плюят по другите, а да покажат точни и ясни цели и идеи. Може би, самите хора, когато те са готови и пожелаят. Естествено, не е лесно. Да, срещам подкрепа от доста време, дори приятели ми казват, че съм само за политика. Може би, името, цялата история, която имам. Този ден може и да е близо“.

„Получих и други предложения освен от Петър Москов“, каза още Пулев, който не изключва възможността в бъдеще да създаде дори своя партия, а защо да не се кандидатира и за президент. „Отсега не мога да ви кажа дали ще се включа в президентска битка – няма управление, няма държавност. България е като един разреден двор и външните влияния допълнително утежняват нещата – те идват тук и си правят каквото си искат. Защо да не се кандидатирам за президент? Сега и този проект, тъй като имам много общо с политици – винаги ги разпитвам, питам за неща от кухнята. Всички те ми обясняват, че България и зад лидерите винаги има кукловоди. Докато при един такъв проект щяхме да изненадаме много хора, аз съм човек от народа, няма как да бъда заплашван и манипулиран. В момента все още тренирам спорт, и то един от най-трудните. Със сигурност мога да кажа и да им отговоря, спортистите не са по-надолу от другите, постиженията и лишенията са ги изградили и като хора, и като характер. Това е тази борбеност“.

В крайна сметка, ние сме хора и всеки човек е строго индивидуален. Подкрепата ще очаквам само и единствено от българския народ – няма как да предам десет човека, какво остава за няколко милиона. По-добре да умра. Добър съперник ще бъде Румен Радев – не е въпрос за съперничество, а кой ще направи нещо истинско, ще направи нещо за България, кой ще загърби цялата тази власт. Няма първо, но бих се постарал и направил така, че пенсионерите да взимат по-големи пенсии – наистина е тъжно, 300 лв пенсии. Хора, как можем да се примиряваме с това нещо? Обмислих и в тези разговори името да е „Велика България“, те ми казаха, че може би ще има много критици. Най-вероятно ще бъда на ринга отново тази година срещу опитни и силни противници“, завърши родният ни боксьор, който вероятно ще се завърне на ринга през лятото. /БГНЕС