Кубрат Пулев: Моят дух е несломим

Моят дух е несломим. Това сподели Кубрат Пулев в интервю за NOVA. Българският боксьор говори, след като наскоро записа магистратура в УНСС.

Много хубава специалност, защото са важни неща, наистина, това, което ме влече. Човек трябва постоянно да се усъвършенства. Не е нужно българинът да е комплексар, като изпрати децата си да учат в чужбина да си мисли, че е нещо голямо. Не е късно, може би някой ден ще се реализирам. Трябва да видя, че българинът е дорасъл за подобен тип хора като мен, като брат ми, истински хора, със сърце и с душа, които мислят за България“, започна той.

Кубрат Пулев.

Пулев сподели, че е отказал да влезе в политиката заради спорта. „Нещото, което ме спря, беше спортът, защото се чувствам много силен и моето сърце има нужда от такива битки, иначе не се чувствам жив. Всички бяха готови, но аз не искам да бързам. В крайна сметка, с контузия, без контузия излизам и се бия – макар че и прясно бях изкарал коронавирус, изобщо не бях тренирал, отидох на едно мъжко сърце. Много е важно духът на един човек да не се пречупи, а моят е несломим“.

Виждате какво става в Народното събрание, там са популистки изказвания денонощно. Крадецът вика дръжте крадеца – не мога да повярвам, че толкова им е интелектът. Видяхте и Слави Трифонов, не мога да повярвам, че толкова хора му повярваха, дори да има малка светлинка, хората се хванаха като удавник за сламка. За дънките, Филип Станев, председателят Ива Митева – ние не си позволяваме в УНСС да отидем по този начин – ако са мои депутати, за назидание на другите ги вадим пред Народното събрание и 50 камшика на гол г**. Това е неуважение и към институцията, и към българския народ – излиза, че те не знаят как да се облекат“.

Родният боксьор коментира проекта на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“и заяви, че според него Бойко Борисов и ГЕРБ са се изчерпали като управляващи. "Окей, завършили са Харвард, няма лошо, ние сме завършили УНСС, да видим Харвард ли ще е, Софийския ли ще е. Има нужда от силен политик и българският народ обича такъв тип политици, именно заради това дълго време се бяха хванали за Бойко Борисов – аз самият бях един от хората, които съм симпатизирал на партията, на него, и съм гласувал не един или два пъти за партията. Той се умори и спря да се развива, достигнахме, кой сега е номер 1. Кубрат Пулев може да допринесе, аз съм човек, който обича истински държавата си, народа си“.

Няма как да влезна в даден проект и на мен някой да ми казва „Ами, ние тук трябва да клекнем, защото някой отгоре е казал“. Не е важно Кубрат да изпъкне – постигнал съм много, щастлив съм от това, което съм постигнал, и знам, че мога да дам още. Когато съм спортист, през цялото време проповядвам българското и пак съм политик. Ще тренирам по един път на ден и ще идвам на лекции, след година и нещо се виждам завършил. След това можем да продължим. Когато приключа с бокса, може би тези битки трябва да ги пренеса на друго поприще“, завърши той. /БГНЕС