Кубрат Пулев спечели най-важния си „мач"

Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев премина през един от най-тежките си „мачове", след като Спортната комисия на щата Калифорния му възстанови временно отнетия лиценз. С пълно единодушие 6-0 гласа членовете на Спортната комисия гласуваха забраната на Пулев да се боксира да бъде премахната. Той трябваше да отговори на няколко въпроса на комисията, а тя след това взе своето решение.

„Първо, трябва да кажа, че още веднъж се извинявам за целувката. Много съжалявам за тази целувка. Искам да кажа още на г-ца Ревало, че моля за прошка, защото беше моя грешка. Минах през много уроци и имах много време да осмисля грешката си. Знаех, че е грешка, още докато го правя, но сега съм сигурен, че е грешка и няма да се повтори никога повече. Преминах през курса, учителят ми обясняваше нещата, гледах много филми, които бяха лесни за разбиране. Не беше нищо трудно за осъзнаване и беше много интересно за мен”, каза Пулев в началото.

„Научих, че трябва да имам повече респект към жените, това е моето заключение. Научих, че не само аз, а и всички хора, трябва да знаят това. Сигурен съм, че някои хора просто не знаят, защото не се говори по тази тема. Знаех, че е грешка още тогава, но бях много емоционален и исках да споделя победата си, не беше сексуално", призна още той.

„Бях на срещи с много жени, много професори, беше много интересно. На срещите им казвах, че в света се нуждаем от повече обяснения по темата и да бъдат хората запознати с тази тема. С удоволствие бих записал видео обръщение, което да бъде част от вашата кампания и да се качи на сайта ви. Мога да бъда лице, щом е за добра кампания. Жените имат нужда да виждат, че някои разпознаваеми лица говорят открито по тази тема с цел да им помогнат", уточни българинът.

„Няма проблем и да публикувам в социалните мрежи на български по тази тема, не само на английски. Но моите фенове ме разбират, защото и в България говоря много по въпроса. Смятам, че целият свят трябва да се образова по темата”, каза още Пулев.

Потърпевшата Дженифър Равало заедно със своя адвокат Глория Олред също бе изслушана от Спортната комисия. Двете прочетоха своите изявление, с които опитаха да убедят присъстващите, че Пулев трябва да бъде допълнително наказан, а неговият промоутър Боб Аръм също трябва да получи наказание. В крайна сметка обаче до подобно нещо не се стигна.

Щастливата развръзка за Пулев означава, че той отново може да се концентрира върху боксовата си кариера. 38-годишният софиянец се надява да получи така дългоочаквания мач за световната титла. Припомняме, че Кобрата е официален претендент за пояса на IBF (Международна боксова федерация).

„Очакваме IBF да се активизират и да направим мач за световната титла, защото аз съм официален претендент вече една година. Има си правила, които трябва да осъществим по техен начин. Когато се подготвя стабилно и качествено, мисля, че октомври или ноември, смятам, че можем да направим един мач. Искрено се надявам този мач да бъде в България и ще се опитам да бъде. Това ще е нещо, което българите заслужават. Нещо, което не е правено до момента и ще ме изпълни с гордост", заяви Пулев за намеренията си на ринга. /БГНЕС