„Куийн“ пускат обновена песен отпреди 30 години с вокала на Фреди Меркюри

Британската рок група „Куийн“ издаде песента „Face It Alone“, записана през далечната 1988 г. с вокалиста Фреди Меркюри (1946-1991). Композицията беше качена в платформите за стрийминг Apple Music и Spotify днес.

По-рано членовете на групата Брайън Мей и Роджър Тейлър разкриха в интервю за Би Би Си, че песента е записана по време на работата по албума „The Miracle“, който излиза през 1989 г. Забравената вече песен е възкресена и „Face It Alone“ ще бъде достъпна в актуализирана версия, която ще включва и диалози от студията на групата в Лондон и Монтрьо.

Както съобщи Sky News, "Face It Alone" е първата нова песен от осем години насам, в която се чуват вокалите на Меркюри. През 2014 г. групата представи албума „Queen Forever“, който съдържа три неизвестни досега песни, записани с емблематичния вокалист: „Let Me In Your Heart Again“, „Love Kills“ и „There Must Be More To Life Than This“.

Въпреки смъртта на Меркюри, считан от мнозина за душата на групата, и оттеглянето на басиста Джон Дийкън, „Куийн“ продължават да са активни с обновен състав. Към Мей и Тейлър през различни периоди се присъединиха британецът Пол Роджърс и американецът Адам Ламбърт като вокалисти на групата. Сред най-популярните песни на групата са „Bohemian Rhapsody“, „We Will Rock You“, „We Are the Champions“, „The Show Must Go On“, „I Want to Break Free“, „A Kind of Magic“ и др. През 2001 г. групата е приета в Залата на славата на рокендрола, а през 2002 г. на холивудската Алея на славата е поставена звезда в чест на групата за постиженията ѝ в музиката. /БГНЕС