Кулеба: Има две условия за започване на преговори между Украйна и Русия

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба изброи две условия, за да започне процес на "всеобхватен мирен диалог" с Русия.

"За да се сложи край на войната в Украйна, трябва да се направят две неща: трябва да се промени позицията в Кремъл ... Второ, Русия трябва да изтегли силите си от цялата територия на Украйна. Това са началните точки на един всеобхватен мирен диалог, но междувременно има много въпроси, които трябва да бъдат разгледани", заяви Дмитрий Кулеба в интервю за индийската телевизия NDTV.

Кулеба посочи, че продоволствената сигурност, ядрената сигурност, размяната на затворници и опазването на околната среда по време на война са сред въпросите, които трябва да бъдат разгледани, като заяви, че страните от Г-20 могат да играят ключова роля в решаването на тези въпроси.

Освен това той повтори 10-те условия на президента Володимир Зеленски, които той изложи във видеообръщение на срещата на върха на Г-20 в Индонезия в средата на ноември като формула за мир, последната стъпка от която е "подписване на мирно споразумение между Киев и Москва"./БГНЕС

Киев / Украйна