Културен център "Иван Михайлов" Битоля": Сръбски агенти ни обвиняват във фашизъм, действат като Путин в Украйна

Цялата югославска агентура вчера беше впрегната за да всее страх сред гражданите на РС Македония. Те действат по същия начин, както това правеха в най-мрачните времена на югославския диктатор Йосип Броз Тито, но и така както действа съвременният диктатор Путин в Украйна.

Това казаха от Културен център "Иван Михайлов" Битоля" по повод множеството публикации и политически изявления срещу България след вчерашното откриване на центъра, на който присъстваха български политици, предаде репортер на БГНЕС. Днес северномакедонският премиер Ковачевски дори призова в България да бъдат открити културни центрове за "македонците", живеещи у нас.

"Вчера старите югославски комунистически зомбита от съседно на Битола село бяха организирани и докарани от агентите на Виктор Димовски - директор на македонското контраразузнаване, за да веят обидни транспаранти, на които пишеше, че... ръцете на българската делегация били "кървави" !!! Разбира се - също и че българите били фашисти !!! Но това до болка вече го знаем от съдебните процеси, през които през последните десетилетия минаха хиляди и хиляди македонски патриоти по обвинение, че са фашисти защото не криеха българското си достойнство и омразата си към югославския окупатор", казват лидерите на културния център от Битоля.

Според тях "вчера сме били свидетели как действат същите наполовина -живи сътрудници на югославския режим". "Целта беше скандалът да засенчи фактът, че стотици македонски българи дойдоха да видят българската делегация и най-вече да открият официално клуба, който гордо носи името на легендарния лидер на истинското историческо ВМРО - Иван Михайлов, продължителят на делото на Гоце, на Даме и на Тодор Александров. Но нищо не успя да уплаши мнозинството македонски патриоти, които дойдоха да покажат, че въпреки манипулирането на преброяването, въпреки фалшивите данни от него, ние сме много. И не ни е страх".

"Без съмнение, днес по подобие на Путин, който обявява за "фашисти" жертвите на своята престъпна агресия, все още живите огризки на югославските сатрапи в нашата Македония /вече "Северна"/ също определят като фашизъм неизбежното завръщане на българската идентичност в Битола, Охрид, Велес, Щип...в цялата наша изстрадала Македония. Това съвпадение с политическия речник на бившите съветски и бившите югославски им агенти тук не е нито случайно, нито изненадващо. Те са братя по оръжие и братя по престъпление. Както Путин създаде Донецката народна република и Луганската народна република в окупирания Донбас, така и Тито създаде Македонската народна република в нашата окупирана родина".

„Слугите и на двата режима днес отправят обвинения във "фашизъм" - югославските пенсионери - срещу македонските българи, руските окупатори - срещу украинските патриоти. Въобще не ни е страх, няма да ни спрете! Искаме си правата - Българите в Конституцията, Историческата истина - в учебниците", казаха още лидерите на Културния център от Битоля. /БГНЕС