Курц: Кюрди и турци пренесоха във Виена конфликтите си от Турция

Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви, че многодневните сблъсъци между турци и кюрди по улиците на Виена са резултат от провалена интеграция и че отговорът е рестриктивна политика по отношение на имиграцията и убежището.

Това са конфликти, които са докарани от Турция във Виена и няма място за това у нас, каза Курц в интервю за телевизия Pulse4.

Той припомни, че преди няколко години имаше части от Виена, където жителите не се чувстват у дома си и че той е бил критикуван за това, а минали инциденти показаха, че той е прав.

Трябва да действаме решително и аз възложих на министъра на вътрешните работи да провежда политика на нулева толерантност, който иска да се държи насилствено на улицата, той може да направи това в Турция, а не тук, каза Курц.

Австрийският канцлер заяви, че твърде дълго време греши в политиката на интеграция и че инцидентите в 10-та Виенска община Фаворит не са случайни, защото там живеят голям брой хора от турски произход.

"Успехът на интеграцията зависи от броя на хората, които трябва да бъдат интегрирани", каза Курц, като отново изрази възражението си срещу неограничената имиграция./БГНЕС