Кутев: Геополитиката няма нищо общо с Ваня Григорова

Твърденията, че Путин манипулира изборите в София чрез Ваня Григорова и глупост от висш порядък. Това заяви пред бТВ Антон Кутев, бивш говорител на служебното правителство.

„Ваня Григорова не е комунист. Повярвайте ми аз познавам доста комунисти за дългата си работя в БСП. Тя е социалдемократ с профсъюзен уклон“, обясни той.

Кутев уточни, че лявото в България се състои „най-малко от 10 съставки вътре – комунисти, социалисти, анархисти, социалдемократи и др“. „Истината е, че комунистите са най-малко сред тях. Казвам го от личен опит“, добави Кутев.

На въпроса колко са проводниците на руския интереси в България, той отговори: „Проводниците на руски интереси при Ваня Григорова ги няма, това го виждам от нейните тези. Геополитиката и Путин нямат нищо общо с изборите на Ваня Григорова. Това е измислица на някои кръгове, които искат да я уязвят“, подчерта Кутев.

Неговият съвет към тези кръгове е: „За да уязвите някой чисто ПР и да направите един слух достатъчно действен, в него трябва да има елемент на истина. Това, че Путин манипулира изборите чрез Ваня в София е глупост от висш порядък и нямам как с нея да обърнете вота. Напротив!“. /БГНЕС