Кузманов, Андреев и Каратанчева разбраха съперниците си за квалификациите на Ю Ес Оупън

Димитър Кузманов, Адриан Андреев и Сесил Каратанчева разбраха противниците си за квалификациите на Откритото първенство на Съединените щати по тенис.


При мъжете Димитър Кузманов ще играе в първия кръг срещу №107 в световната ранглиста Тиаго Вилч от Бразилия, който елиминира Даниил Медведев на Ролан Гарос. Адриан Андреев ще стартира в пресявките срещу №195 в света Нерман Фатич от Босна Херцеговина. При жените Сесил Каратанчева ще стартира срещу №206 в света Ариане Хартоно от Нидерландия.

Григор Димитров и Виктория Томова ще стартират директно от основната схема на турнира.

В същото време Виктория Томова се класира убедително за втория кръг на турнира от сериите Чалънджър в Чикаго (САЩ) с награден фонд 115 000 долара. Първата ракета на България разгроми „щастливата губеща" Адесуа Осабуохин от САЩ с 6-0, 6-0. Срещата продължи само 52 минути. Томова трябваше да играе в първия кръг срещу Марина Заневска от Белгия, но тя се оттегли от надпреварата. Във втория кръг българката ще играе срещу победителката от мача между поставената под №4 Ализе Корне от Франция или Уитни Осегуе от САЩ. /БГНЕС