Кузманов донесе първа победа за България на United Cup

Димитър Кузманов донесе първа победа за България в мача срещу Гърция от група А на новия турнир по тенис за смесени състави - United Cup в Пърт, Австралия. След този мач южните ни съседи водят с 3-1 победи. Кузманов разгроми Михаил Перволакис (№504 в световната ранглиста) с 6-1, 6-1. Срещата продължи 65 минути. Мико спечели пет поредни гейма в първия сет, а във втория направи серия от шест поредни спечелени гейма.

По-рано вчера Виктория Томова загуби от световната №6 Мария Сакари с 3-6, 2-6. Първата ракета на България започна добре срещата и поведе с пробив за 2-1. Сакари отвърна с рибрейк и успя да изравни на 2-2. За съжаление, при 3-3 Томова получи травма в левия прасец. Вики продължи да се бори, но вече нямаше възможност да се противопостави.

Преди това Григор Димитров загуби от световния номер 4 Стефанов Циципас с 6-4, 2-6, 6-7(4), а Изабелла Шиникова отстъпи пред Деспина Папамихаил с 6-3, 4-6, 1-6.

Така преди срещата на смесени двойки Гърция води на България с 3-1 победи. В този мач за България ще играят Адриян Андреев и Гергана Топалова. /БГНЕС