Кузманов и Томова на корта не преди 18:00 часа

Димитър Кузманов и Виктория Томова ще играят за място в основната схема на последния за годината турнир от Големия шлем Ю Ес Оупън тази вечер. Двамата ще излязат на корта не преди 18:00 часа българско време, като Мико се изправя срещу представителя на домакините Брандън Холт, докато Вики има за съперничка словачката Виктория Кузмова.

Димитър Кузманов.

Кузманов стигна до финалния кръг квалификации след последователни обрати над италианеца Лука Нарди и британеца Лиъм Броуди. И в двата мача нашият тенисист изостана в сетовете след 4-6, съумя да пребори и двамата си опоненти, като особено труден бе двубоят му с Нарди, спечелен с 4-6, 7-6 (5), 6-4 за близо два часа и половина игра. Кузманов ще спори за място в основната схема с американеца Брандън Холт, 296-и в световната ранглиста. Двамата не са се изправяли един срещу друг досега.

Томова започна квалификациите с чиста победа над 209-та в света при жените Алиона Болшова, давайки само три гейма на испанката. Последва двусетов успех и над швейцарката Йоане Цюгер, която заема 167-то място в класацията на WTA, с 6-3, 7-6 (8). Вики имаше сериозни затруднения и в двата сета на мача, в който зрителите видяха цели 15 пробива, но успя да сломи съпротивата на по-ниско ранкираната съперничка. От квалификациите отпадна другата ни представиелка при дамите Изабелла Шиникова.

Виктория Томова.

България вече има свой представител в основната схема. Това е първата ни ракета при мъжете Григор Димитров, който стартира участието си в Ню Йорк във вторник с мач срещу американеца Стив Джонсън в откриващия кръг. Двамата се изправиха един срещу друг и на старта на Уимбълдън, където Димитров се отказа поради контузия. Григор води на Джонсън с 5-3 в преките мачове помежду им. /БГНЕС