Кузманов: Вече няма да има субективизъм при финансирането на спортните федерации

"Създадохме програма, чрез която да се избегне субективизъм при финансирането на спортните федерации. Всяка една федерация ще получи първоначални пари и оттам-нататък с изработените параметри всяка ще си надгражда парите, които е заработила", обяви служебният министър на спорта Андрей Кузманов на пресконференция днес, предаде репортер на БГНЕС.

Министър Кузманов.

Кузманов говори пред медиите за свършеното от ММС под негово ръководство, а заместник-министър Яничка Труева взе отношение по младежката политика, която е неин ресор в Министерството. "Много съм радостен, че миналата седмица слушах дебата на партиите, които смятат да направят правителство и на базата на това, което чух за техните програми, в областта на спорта и младежта се оказва, че повечето неща не само сме ги започнали, а сме ги и свършили Говореше се за изчегъртване и разни други тежки думи. Това, че някой си гледа работата не значи, че е изчегъртване. Министерството изпълнява и контролни функции. В момента общо 15 проверки са дадени към НАП", коментира Кузманов.

"Създадохме програма, чрез която да се избегне субективизъм при финансирането на спортните федерации. Всяка една федерация ще получи първоначални пари и оттам-нататък с изработените параметри всяка ще си надгражда парите, които е заработила. Разработена е и програма за кадровото осигуряване на треньорите в даден клуб. Министерството се пребори и издействахме средства за наградите на олимпийците от Летните ОИ, тъй като в бюджета бяха заложени много малко пари за премиране. Променихме програмата за награждаване на параолимпийците (процентът на премиране на параолимпийците вече ще бъде далеч по-висок в сравнение с предходни Олимпиади)", допълни той.

"Чакаме отчети от Българския спортен тотализатор за изпълнението на плана за тази година. Лично на мен не ми харесва как работи при положение, че е единственият играч на пазара", коментира министър Кузманов.

"През следващата седмица екип на ММС ще покани за поредна среща представители на ПФК ЦСКА за изчистване на задълженията за ползването на стадион „Българска армия“ и базата в Панчарево. „98% от задълженията към „Сердика спортни имоти“ са от ЦСКА. Това не може да продължава и по най-бързия начин трябва да започне оздравяване на дружеството“, предупреди спортният министър. /БГНЕС

Категории: