Квалификант свали Джокович от върха в тениса

Новак Джокович изненадващо загуби от Иржи Весели с 4-6, 6-7(4) след близо два часа на корта в Дубай. По този начин чехът, който е №123 в света, записа втора победа от два мача срещу Ноле и го свали от върха след 361 седмици начело в ранглистата. От понеделник официално номер 1 ще бъде руснакът Даниил Медведев.

Квалификантът Весели, стартира силно четвъртфиналния двубой от надпреварата и проби Джокович още в първия гейм. Ноле успя да изравни за 2-2 гейма, но нов брейк в седмия гейм се оказа достатъчен за Весели изненадващо да вземе първия сет.

През втората част чехът отново проби в седмия гейм, а при 5-4 сервира за мача. Сърбинът обаче върна пробива буквално в последния възможен момент, след което сетът трябваше да се реши чрез тайбрек. Джокович допусна оказала се фатална двойна грешка за 3-5, след което Весели не трепна на свой сервис, подпечатвайки една от най-значимите победи в кариерата си.

Турнирът в Дубай беше първият в календара на Джокович за новия сезон. През януари той не беше допуснат за участие на Откритото първенство на Австралия. /БГНЕС

Категории:

Тагове: