КЗП излезе с решение по случая с падналото от стена за катерене дете

Комисията за защита на потребителите излезе с решение по случая с детето, което падна от стена за катерене в развлекателен детски център в столичен търговски център. За нещастие момичето счупи ръка, а инцидентът се случи по време на рожден ден.

С решението на КЗП, на „Адвенчър Фасилити Консептс енд Мениджмънт” ООД, стопанистваща площадките за игра, ще бъде издадена заповед за преустановяване възможността за ползване на двете площадки едновременно, включително децата, ползващи детската площадка да имат достъп до центъра за катерене в спортно-развлекателен център „Фънтопия“, тъй като при използването му съществува риск децата по време на игра да преминат безпрепятствено в залата за катерене.

Ще бъде издадена заповед за временно спиране предоставянето на услугата за периода, необходим за извършването на контрол, проверка и оценка на безопасността ѝ. В срок до 24 часа от доказване безопасността на услугата контролният орган ще се произнесе по наложената мярка за временно спиране предоставянето на услугата на пазара.

КЗП реши и да възложи на „Адвенчър Фасилити Консептс енд Мениджмънт“ ООД да упълномощи служител от фирмата със специални познания, който да инструктира децата и да ги обезопасява с необходимите колани преди използването на стената за катерене. /БГНЕС