Лампард обеща да дава шанс на младежите

Новият мениджър на Челси Франк Лампард обеща, че младите играчи и възпитаниците на академията ще получат възможност да се изявят в първия отбор. Легендата на клуба днес сключи контракт със "сините" до 2022 г.

За един сезон в Дарби Каунти 41-годишният англичанин се изяви като специалист, умеещ да работи с младите футболисти и в Челси Лампард ще остане верен на себе си.

"Искам да работя с тези играчи и искам да науча готови ли са те да работят упорито, готови ли са за конкуренция, способни ли са да претендират за място в състава. Отношенията между първия отбор и академията - това е важно. Ще работя упорито върху това. Провървя ми, тъй като до мен са хора, които ще ми помогнат за това. Винаги ще наблюдавам с едното око академията. Мисля, че това е важно. За тях е важно да чувстват, че могат да пробият в първия отбор. Трябва да чувстваш, че можеш да извървиш пътя от академията до главната сграда. Мисля, че това трябва да тръгва от хората отгоре и съм длъжен да създам такива условия. Ако младите футболисти се изявят и ако го заслужават, те ще дойдат в първия отбор и ще тренират с нас. Нужно е обаче да се трудят упорито. Не искам те да мислят, че този преход ще бъде лесен за тях. Ще бъде трудно, но ще се постараем да им помогнем", обяви Лампард пред Chelsea TV. /БГНЕС