Лана Дел Рей пусна песен, посветена на масовите стрелби в САЩ

Лана Дел Рей пусна нова песен, озаглавена „Търся Америка“, която поп изпълнителката заяви, че е написала в отговор на неотдавнашния спектър от смъртоносни масови разстрели.

"Все още търся моята версия на Америка / Тази без оръжие, където флагът свободно се вее / Без бомби в небето / Само фойерверки, когато ти и аз се срещнем / Това е просто мечта, която имам", пее тя, докато продуцента Джак Антоноф акомпанира на китара, в клипа, публикуван в Инстаграм.

„Знам, че не съм политик и не трябва да търся извинение, че имам мнение - но в светлината на всички масови стрелби в последните няколко дни и това, което стои зад тях и което ме засегна дълбоко, просто исках да публикувам това видео“, написа 34-годишната американска певица в поста си.

Ужасяващите престрелки през уикенда убиха 22 в Walmart, посещаван от голям брой испанци, в Ел Пасо, Тексас, и 9 от втори стрелец в Дейтън, Охайо.

Дел Рей, известна с меланхоличния си поп и песни за злощастна любов, е на път да издаде шестия си албум, озаглавен „Norman Fucking Rockwell“ на 30 август. /АФП

Тагове: