Ландшафтен архитект е най-успешната бизнес дама за 2018 г.

Fibank връчи наградите за най-добра българска фирма на 2018 г. Инициативата се провежда за осма поредна година, предаде репортер на БГНЕС.

Мисията на проекта е да докаже, че в България има компании на световно ниво, популяризирайки успешните бизнес модели в страната. Надпреварата цели да стимулира развитието на българското предприемачество и да мотивира фирмите в тяхната конкурентоспособност и иновативност.

Журито отличи компаниите, които имат стабилен растеж, показват възможности за справяне в конкурентна среда, имат потенциал за навлизане на нови пазари и прогресивни бизнес идеи. Част от критериите са прилагането на успешни стратегии за развитие на фирмите и налагането на търговската марка. Задължително условие за участие е компаниите да имат български капитал и мениджмънт, да представляват български бранд.

“Българският бизнес можем да кажем, че процъфтява. Има компании в България, които наистина правят бизнес. Когато стартирахме конкурса преди 8 години участниците бяха 158. В момента са над 300. През последните години ръстът на фирмите, подали заявки на годишна база е с изменение между 20 и 30%. Отделно изключителна активност наблюдаваме при наградата на публиката. Тази година битката беше изключително интересна. Гласуваха над 40 000 души", каза за БГНЕС Илона Станева, директор „Маркетинг и реклама“ в Първа инвестиционна банка.

В категориите „Микро и малка фирма“ и „Средна и голяма фирма“ победители съответно са „Ботрон софтуер сълюшънс“ ООД, София и „Антибиотик-Разград“ АД .

Наградата на публиката взе „Димитър Маджаров 2“ ЕООД, София.

Наградата в категорията „Най-успешна българка в бизнеса“ отиде при Татяна Бояджиева, управител на „Гардения“ ООД. „Чувствам се щастлива, че някой оценява това, което се прави в нашата държава. Да си работодател не е лесно, казвам го като човек, който се грижи за две фирми, обичам професията си и моите служители. Благодарна съм на Fibank, които успяват да направят празник от нашия труд”, заяви пред БГНЕС Бояджиева. /БГНЕС