Лара Гут и Винсент Крахмайр с първи световни титли

Швейцарката Лара Гут-Бехрами спечели дългоочаквана първа световна титла в кариерата си, след като оправда очакванията и триумфира в супергигантския слалом на Световното първенство по алпийски ски в Кортина д'Ампецо, Италия. Заради лошото време и отложените стартове в първите три дни на надпреварата, на практика днес със Супер-Г при жените започна 46-то Световно първенство.

Лара Гут доминира тотално в Супер-Г през този сезон.

29-годишната Лара Гут, която доминира тотално в Супер-Г в Световната купа от началото на сезона, отново доказа, че е над всички в тази дисциплина през годината, за да стигне до успеха с време 1 минута 25.51 секунди. На второ място се нареди друга швейцарка - Корине Зутер, която осната на 34 стотни от победителката, а на почетната стълбичка се качи и шампионската в дисциплината от преди две години в Оре, Швеция Микаела Шифрин от САЩ (+0.37 секунди).

По този начин след два бронзови и три сребърни медала, Гут най-накрая стигна и до злато на Световно първенство. От своя страна Зутер спечели трети медал от Световно първенство, а Шифрин вече има осем медала (пет златни, един сребърен и два бронзови).

Австриецът Винсент Крихмайр спечели първа световна титла в кариерата си, след като триумфира в супергигантския слалом на Световното първенство по алпийски ски в Кортина д'Ампецо, Италия.

Винсент Крихмайр.

29-годишният Крихмайр е водач в класирането за Супер-Г в Световната купа през този сезон и показа, че се намира в отлична форма в тази дисциплина днес. Той регистрира време от 1 минута 19.41 секунди и успя да изпревари с едва седем стотни германеца Ромед Бауман, който завърши трети. Французинът Алекси Пинтуро спечели бронзовия медал, завършвайки на 38 стотни от победителя, а шампионът от последното Световно първенство Доминик Парис завърши пети (+0.55 секунди). Пистата днес затрудни много от скиорите, като цели 22-ма от общо 56 стартирали не успяха да завършат.

Утре е почивен ден в Кортина д'Ампецо, а в събота и неделя ще се проведат спусканията съответно при жените и мъжете. /БГНЕС