Лацио сбърка в битката за топ 4 след равенство във Верона

Лацио завърши наравно 1:1 в мач от 21-ия кръг на италианската серия А. На стадион „Марк Антонио Бентегоди“ „орлите“ направиха грешна стъпка в борбата за топ 4.

Сирил Нгонге (л) вкарва изравнителния гол за Верона.

Гостите, водени от Маурицио Сари, поведоха в края на първата част след точната интервенция на бившия футболист на Барселона и Челси Педро Родригес. Малко след началото на второто полувреме домакините възстановиха равенството чрез Сирил Нгонге. До края на срещата не паднаха нови попадения и така Лацио не съумя да излезе на трето място, пред градския съперник Рома в битката за място в зона Шампионска лига.

„Орлите“ са четвърти с 39 точки, на една пред тях е Рома, а под Сари и компания в таблицата са Аталанта и шампионите от Милан с по 38 пункта. Верона остава в зоната на изпадащите с актив от 14 точки, на четири от спасителния бряг. За Лацио предстои домакинство на Аталанта в следващия кръг, докато Верона приема Салернитана.

В другия двубой от програмата в понеделник, Монца и Сампдория завършиха при равенство 2:2. Маноло Габиадини откри за генуезци, преди Андреа Петаня да възстанови паритета. Отново Габиадини даде преднина на Самп, но в деветата минута на добавеното време Матео Песина донесе точката на домакините с точно изпълнена дузпа. Валентин Антов остана на резервната скамейка за Монца. /БГНЕС