Лацио взе изненадващ аванс преди реванша с Байерн, ПСЖ надви Реал Сосиедад

Лацио удари разклатения Байерн Мюнхен с минималното 1:0 в първи мач от осминафиналите на турнира Шампионска лига.


На „Олимпико“ в италианската столица Рим баварците владееха повече топката и бяха по-активни, но в крайна сметка завършиха срещата без нито един точен удар по посока вратата на Иван Проведел. В края на първото полувреме Джамал Мусиала пропусна изгодна ситуация, след като получи пас от Леон Горецка.

Домакините дочакаха търпеливо своя миг и в 67-та минута Дайо Упамекано бе изгонен с директен червен картон, а „орлите“ получиха правото да изпълнят дузпа. Зад топката застана Чиро Имобиле, който не сбърка за 1:0. До края германският колос не съумя да реагира и така напрежението върху старши треньора Томас Тухел се увеличи, след като през уикенда Байерн понесе тежък удар и в битката за титлата в Бундеслигата, отстъпвайки на лидера Байер Леверкузен с 0:3 като гост. Реваншът с Лацио е на 5 март.


В другия първи 1/8-финал в сряда вечер, Пари Сен Жермен взе комфортен аванс срещу Реал Сосиедад след 2:0 на собствен терен. Точни за възпитаниците на Луис Енрике бяха Килиан Мбапе и Брадли Баркола, за когото това бе дебютен гол в най-престижния европейски клубен турнир.

Сосиедад ще се опита да превъзмогне изоставането си на 5 март. /БГНЕС