Лаудруп критикува УЕФА за доиграването на мача Дания - Финландия

Бившият плеймейкър на Дания Михаел Лаудруп разкритикува решението на УЕФА да продължи мача от първи кръг на груповия етап на Евро 2020 Дания - Финландия след ужасяващата случка с датския полузащитник Кристиан Ериксен.

"Когато се случи нещо подобно, играчите изпитват огромни емоции и не могат да взимат важни решения. Трябва да има някой, който да каже: Ние спираме това. Но на играчите се дава илюзия за избор. Доиграйте мача сега или излезте на терена утре в 12:00. Извинете, но не смятам, че това е избор. Считам, че продължението на играта след такова емоционално събитие е неправилно. Хората от УЕФА просто трябваше да кажат: "Разбира се, мачът няма да бъде доигран тази вечер. По-късно ще видим какви възможности имаме". Аз все пак се гордея с играчите на Дания, които успяха да излязат на терена след такова нещо и да играят добре", заяви Лаудруп пред BT.

Припомняме, че Кристиан Ериксен изпадна в безсъзнание в края на първото полувреме на мача Дания - Финландия от Евро 2020, който се играе в Копенхаген. Полузащитникът падна сам на тревата без съприкосновение с друг футболист в 43-та минута на двубоя. Бързата реакция на лекарите помогна на датския футболист да се съвземе след десетина минути и напусна терена на носилка, съпроводен от целия отбор. /БГНЕС