Лаутаро и Лукаку се развихриха за победа над Кротоне

Отборът на Интер се изкачи на върха на класирането в Серия А, след като разби Кротоне с 6:2 у дома в първи мач от 15-ия кръг на шампионата.

Лукаку и Мартинес се отчетоха с по два гола за победата.

Първото полувреме на "Сан Сиро" бе оспорвано, като гостите поведоха в резултата в 12-та минута чрез Николо Дзанелато, но "нерадзурите" постигнаха пълен обрат до 31-та минута след попадение на Лаутаро Мартинес и автогол на Лука Мароне. Намиращият се в зоната на изпадащите тим на Кротоне не се предаде и се оттегли на почивката при равен резултат след точно изпълнена дузпа от Владимир Големич.

След почивката възпитаниците на Антонио Конте доминираха тотално на терена и стигнаха до нови четири гола - два на Ромелу Лукаку и по един на Мартинес и Ашраф Хакими. По този начин Интер продължи с доброто си представяне в последните седмици и се изкачи на първото място в класирането с 36 точки, две повече от втория Милан, който по-късно днес гостува на новака Беневенто. Кротоне заема предпоследната позиция в подреждането с актив от 9 точки.

Наполи се изкачи до четвърто място в класирането на Серия А, след като победи Каляри с 4:1 като гост. На "Арена Сарденя" неаполитанци откриха резултата в 25-та минута чрез Пьотър Желински, но домакините изравниха 15 минути след почивката с гол на Жоао Педро. Само две минути след това Желински отново даде преднина на гостите, в заключителните 15 минути Ирвинг Лосано и Лоренцо Инсиние от дузпа подпечатаха успеха на Наполи.

След този успех тимът на Дженаро Гатузо се изкачи до четвъртата позиция с 28 точки, осем по-малко от лидера Интер, който е изиграл мач повече. От своя страна Каляри заема 15-то място в подреждането с актив от 14 точки.

В друг следобеден мач Аталанта разби Сасуоло с 5:1 у дома. Централният нападател Дуван Сапата вкара два гола за бергамеските, а Матео Песина, Робин Госенс и Луис Муриел добавиха по още един. Влад Кирикеш отбеляза почетното попадение за Сасуло в 75-та минута. Аталанта е на шесто място с 25 точки, а Сасуоло е една позиция по-нагоре с точка повече.

Останалите резултати:

Фиорентина - Болоня 0:0

Дженоа - Лацио 1:1

Парма - Торино 0:3

Рома - Сампдория 1:0

Специа - Верона 0:1. /БГНЕС