Лайпциг удари Тотнъм насред Лондон, Аталанта с единия крак на четвъртфиналите

Германският РБ Лайпциг победи Тотнъм с 1:0 като гост и взе много ценен аванс преди реванша между двата тима от 1/8-финалите на Шампионската лига. Единственото попадение в мача отбеляза нападателят Тимо Вернер, който се разписа от дузпа в 58-та минута.

Като цяло германците бяха по-опасния отбор в мача и можеха да си тръгнат с по-изразителен успех от английската столица. Лайпциг започна много силно и създаде няколко опасности, а Анхелиньо удари и греда. През първата част с пропуски за гостите се отличиха Патрик Шик и Тимо Вернер, но Юро Лорис на вратата на „Шпорите” спасяваше отлично. Тотнъм пък рядко достигаше до противниковата врата в този момент. През втората част домакините опитаха да изнесат малко играта, но след почти час игра бяха наказани. Бен Дейвис спъна в наказателното поле Конрад Лаймер, а Вернер реализира отсъдената дузпа. Впоследствие Тотнъм опита да отвърне, но за малко да получи втори гол след страхотна атака на гостите. В 73-та минута Ло Селсо удари греда след изпълнение на пряк свободен удар, а до края нямаше повече голове. В другия двубой от тази вечер дебютантът Аталанта продължава да пише своята приказка. Клубът от Бергамо разби Валенсия с 4:1 на стадион „Джузепе Меаца” в Милано и взе огромно предимство в сблъсъка.

Италианците реализираха по два гола в двете полувремена. През първата част точни бяха Ханс Хатебур и Йосип Иличич, а след паузата се разписаха Ремо Фройлер и отново Хатебур. Влезлият като резерва Денис Черишев отбеляза гола на надеждата за „Прилепите”, които ще се нуждаят от „малко чудо” в реванша, за да продължат напред в турнира. /БГНЕС