Лазар Радков: Направили сме първа вноска за пета детска неонатална линейка

Както обикновено имаме над 100 – 150 души доброволци, които са тук цял ден, помагат със сили и всичко, което имат. В момента ние сме направили първа вноска за пета детска неонатална линейка, която ще бъде дарена на Стара Загора, ще обслужва цялата област, плюс областите Ямбол, Сливен и най-вероятно и област Хасково.


Това заяви в интервю за БГНЕС основателят на благотворителната инициатива „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков.


Кампанията се провежда за 12 пореден път, а след като бъде дарена и петата детска неонатална линейка, ще бъде покрита общо взето цялата територия на България, след което основателят на „Капачки за бъдеще“ и неговите съмишленици ще търсят ново предизвикателство. За втори пореден път Лазар Радков провежда инициативата съвместно с „Гората.бг“, чийто основател е Никола Рахнев. На всички хора, донесли своите капачки, пластмасови бутилки и кенчета, се раздадоха корени лавандула за засаждане.


„Буквално мога да кажа с ръка на сърце, че ние помагаме, заедно с Гората.бг отпадъкът да се превръща в насаждение, в дръвчета, в храсти и общо взето превръщаме отпадъка в природа“, подчерта Радков.

Според него всеки човек може да направи нещо малко, с което да направи света около себе си малко по-голям, малко по-хубав, малко по-подреден, малко по-смислен, не е нужно да е нещо голямо или сложно. „Както виждате, една проста капачка да я съберем, бутилка, да засадим едно дръвче, да почистим, да вдигнем един боклук от земята, не е нужно да правим нещо голямо, обаче, ако всеки ден събираме, вдигаме един боклук, веднъж, два пъти годишно засаждаме дръвче, изхвърляме си разделно отпадъците, когато много хора го правим, ние правим голямата промяна и тя малко по малко се случва, благодарение на всички хора, които помагат“, категоричен е той.

Лазар Радков благодари на всички хора, които участват в кампанията.

Вчера старт на кампанията беше даден в общо 13 града, сред които Пловдив, Бургас, Велико Търново, Лясковец, Кюстендил, Троян, Ямбол, Сливен. Днес освен в София, кампанията „Капачки за бъдеще“ се провежда и в градовете Пазарджик, Дупница, Ботевград.

Следващия уикенд кампанията продължава в Русе, Шумен и Враца. /БГНЕС