Лазаров победи тенисист от топ 100 на старта на квалификациите в Дубай

Александър Лазаров започна с победа в квалификациите на турнира от сериите ATП 500 в Дубай. Българинът, който получи уайлдкард за пресявките, участва за първи път на турнир от такъв ранг.

В първата си среща Лазаров победи номер 92 в световната ранглиста Жижън Джан от Китай с 6-1, 7-6(5). Срещата продължи 75 минути. Алекс спечели пет поредни гейма от 1-1 до 6-1 в първия сет. Във втората част Лазаров поведе с пробив за 2-1, но Джан отговори веднага с рибрейк за 2-2. Българинът направи нов пробив за 5-4 и сервира за спечелване на мача. При този резултат Алекс имаше два мачбола, но не успя да се възползва. В следващите два гейма пробиви нямаше и така се стигна до тайбрек. В него Лазаров изостана с 3-5, но спечели следващите четири разигравания и спечели със 7-5.

За влизане в основната схема Лазаров ще играе срещу 109-ия в световната ранглиста Франческо Пасаро от Италия. Надпреварата в Дубай е изключително силна. Сред заявените участници в турнира личат имената на цели четирима представители на челната десетка, сред които е Новак Джокович. Другите трима от топ 10 са Андрей Рубльов, Даниил Медведев и Феликс Оже-Алиасим. /БГНЕС