Лазаров с победа в основната схема в София, Димитров започва в сряда

Александър Лазаров записа първата си победа в основната схема на София Оупън. Националът на България за Купа Дейвис се наложи над Иржи Лехечка (Чехия, №74 в ранглистата) със 7-5, 6-3 в среща от първия кръг на надпреварата в „Арена Армеец". За Лазаров това е първи успех над тенисист от топ 100 на ранглистата, както и първи успех в основна схема в световния тур.

Григор Димитров ще започне участието си в София в сряда от 18 часа

„Чакам тази победа от 2015-та година. Чувствам се удовлетворен, една голяма тежест ми падна от раменете най-накрая", каза Лазаров в интервюто на корта. „Работих много за този момент. Най-накрая успях да контролирам емоциите си. В началото на годината загубих моите баба и дядо. Това ме накара да започна да работя здраво и да развия таланта, който имам. Тази победа е за тях. Тя е и за всички хора, които ме подкрепят", каза още Лазаров.

Съперникът на Алекс във втория кръг ще бъде Лоренцо Музети, който миналата година загуби на старта в София от Димитър Кузманов. „Тази година е различна, във форма е. Спечели АТП 500 турнир, след като победи настоящия №1 Карлито. Очаквам труден мач, надявам се да овладея емоциите", сподели Лазаров.

В същото време стана ясно, че Първата ракета на България Григор Димитров ще започне участието си на София Оупън 2022 в сряда. Световният номер 23 е трети поставен в схемата на турнира и почива в първи кръг, като ще научи първия си съперник по-късно днес след изиграването на мача между шведа Микаел Имер и Иля Ивашка от Беларус. Мачът на хасковлията в сряда ще започне в 18:00 часа.

Димитров участва на турнира от сериите АТП 250 в София за първи път от 2017, когато стана шампион на родна земя. „Тук беше един от специалните моменти. Винаги съм имал една мисъл, за България. Готов съм за подкрепата, наистина очаквам много добра публика, всеки един от нас иска известна доза подкрепа към края на годината", каза Григор на пресконференция в неделя. „Искам да се насладя не само на играта, но и на публиката, на самия корт, отново да играя в България", допълни той. /БГНЕС