Лазаров: Убеден съм, че ще се справите изключително добре; Шалапатова: Хората не могат да чакат

Лазар Лазаров предаде поста на новия министър на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, предаде репортер на БГНЕС.


"Убеден съм, че колегите ще окажат пълно съдействие за приемането на ангажиментите. Но искам за уверя, че нямате нито ден толеранс", заяви Лазар Лазаров. Той добави, че винаги, когато има криза или напрежение в определени сфери, то е породено от времето.

"Убеден съм, че ще се справите изключително добре", каза Лазаров.

Той изрази благодарност към всеки един служител в тази система, които заедно с него и екипа му са гледали в една посока – осигуряване на по-добро бъдеще на хората.

Иванка Шалапатова от своя страна заяви, че за нея е много вълнуващ моментът, в който може да встъпи в тази длъжност. "Високо оценяват вашата работа", подчерта тя и посочи, че познава работата на МТСП.

"Истината е, че без значение кой е на тази позиция, хората не могат да чакат, едно дете не може да чака да бъде защитено", категорична е Шалапатова.

Тя заяви, че ще държи на няколко основни принципа – професионализмът, откритост, ясни резултати и ефективност на работата.

"В мое лице ще имате партньор", увери Шалапатова и добави, че ще направи всичко възможно да има приемственост, но в същото време идва и с нови идеи. /БГНЕС