Лъжата е оръдие за омраза срещу България - фалшиво интервю на Бучковски за БГНЕС!

Когато имате за задача да превръщате омразата в държавна политика, единственото ви оръдие е лъжата и фалшификацията на фактите.

Часове след като македонското правителство назначи бившия премиер Владо Бучковски за специален пратеник за България, в РС Македония започна нова истерия срещу България. Целта е много проста - да няма разбирателство между Скопие и София и евроинтеграцията да бъде блокирана.

Безпомощността си да аргументират озлоблението срещу България и усилията на Скопие да бъдат разрешени всички наследени от бившия режим спорове, доведе до възстановяване на методите от 1945 г., когато караха хората на централния площад в Скопие да скандират "смърт" за всеки мислещ по-различно. Днес същите скандирания се изливат от телевизиите, радиата и електронните "медии".

Така известният журналист Бранко Геровски изфабрикува "интервю" на Бучковски пред БГНЕС. С множество "цитати" от казаното пред БГНЕС на Бучковски и "реплики и въпроси" от страна на "новинара от БГНЕС" си припомняме призивите за линч на "народните врагове" от периода след Втората световна война.

Сега не са нужни "извинения за пропуска, недоглеждането, объркването и т.н". от страна на автора. Няма да очакваме и реакцията на най-различни "институти, учени, професионални сдружения", които да осъдят нарушаването на стандартите на професионалната журналистика. Много просто - това не е журналистика - това е пропаганда в полза на идеологията на омразата.

Целта на лъжата обаче за сблъсък между България и Македония е непостижима.

Двете страни ще бъдат заедно, защото са обединени, не само от миналото, а и от бъдещето. Македонците заслужават да живеят свободно и имат правото да бъдат информирани както всеки един европеец. Те имат и правото да наричат себе си македонци и да говорят на език, какъвто искат, но не заслужават да бъдат системно манипулирани и възпитавани в омраза срещу когото и да е! Ненавистта няма място в Европа! /БГНЕС

------

Агенция БГНЕС