ЛеБрон Джеймс вече е реализатор номер 2 в историята на НБА

Звездата на Ел Ей Лейкърс ЛеБрон Джеймс вече е реализатор номер 2 в историята на НБА, след като измести легендата на Юта Джаз Карл Малоун от втората позиция във вечната ранглиста най-добрите стрелци. Джеймс реализира 38 точки при загубата на Лейкърс от Вашингтон Уизардс със 119:127 в столицата на САЩ.

По този начин 37-годишният ЛеБрон вече има 36 947 точки в редовния сезон на НБА и изостава единствено от Карим Абдул-Джабар (38 387 точки). По-рано през този сезон Джеймс се превърна в реализатор номер 1 в историята, ако се гледат редовния сезон и плейофите, но класацията само за редовния сезон се счита за по-престижна. Четирикратният MVP на Лигата изравни постижението на Малоун с тройка във втората част, а малко след това вкара нови две точки и публиката във Вашингтон стана на крака, за да го аплодира.

Джеймс добави 10 борби и 6 асистенции за 36 минути игра, а Ръсел Уестбрук се отчете с 22 точки, 10 борби и 8 асистенции, но Езерняците, които водеха неизменно от първата минута до средата на последната част и авансът им достигна 16 точки, допуснаха обрат в края и загубиха. За домакините най-резултатен бе центърът Кристапс Порзингис с 27 точки, а седем играчи записаха двуцифрен брой точки.

Въпреки този успех Вашингтон остава на 11-та позиция в Източната конференция и е на цели пет мача от 10-ия Атланта Хоукс, който заема последното място, даващо прави на участие в плей-ин турнира за плейофите. За Лейкърс това бе седма загуба в последните десет мача, като тимът е на девето място на Запад с баланс 30-41.

Останалите резултати:

Тимбърулвс - Бъкс 138:119

Хорнетс - Маверикс 129:108

Кавалиърс - Пистънс 113:109. /БГНЕС